Sportverkiezing Lochem

avanti mini s sAvanti mini’s Niveau 5

Avanti mini’s Niveau 5 is een groep van 10 jonge meiden die met elkaar fanatiek een leuke potje volleybal spelen. De groep is verdeeld in 2 teams en trainen 2x per week samen om beter te worden.
In het seizoen 2016/2017 werd het ene team op niveau 4 kampioen in de hoogste klasse. Ze speelden voor het eerst op dit niveau en de gemiddelde leeftijd lag ook nog een stuk lager dan wat mag op dit niveau.

Vervolgens misten ze door een communicatiestoornis de regio kampioenschappen voor hun niveau. Vlak voor dit toernooi konden ze toch nog meedoen door een uitvaller alleen was dit op niveau 5. Dat was te hoog gegrepen maar de meiden gingen allerminst af en pakten alvast deze ervaring voor het nieuwe seizoen. Het andere team werd tweede in de 2e klasse.

In het lopende seizoen (2017/2018) zijn de teams iets anders gemengd dan op niveau 4 en zijn ze allemaal doorgestroomd naar niveau 5. Beide teams hebben het indelingstoernooi zo goed gespeeld dat ze alle twee in de 1e klasse spelen. Dat is top zeker gezien hun leeftijd. Momenteel staan ze 2e en 3e en zit een kampioenschap er nog steeds in. Dat belooft wat voor de 2e helft van het seizoen waar het vorig jaar op niveau 4 zo goed eindigde!

Behaalde prestatie:

  • Kampioen 2016-2017 Mini niveau 4 1e klasse A Berkelstreek.
  • Seizoen 2017-2018 opnieuw geplaats voor 1e klasse op niveau 5.
avanti mini s avanti mini1 avanti mini2