Sportverkiezing Lochem

splochem MO17 1SP Lochem MO17-1 (Meiden onder 17 jaar team 1)

Begin mei / juni 2015 ontstond plotseling het eerste meidenvoetbalteam bij Sportclub Lochem. Samengesteld uit enkele nieuwe leden die nog nooit gevoetbald hadden, wat nieuwelingen vanuit een andere club en meiden die voorheen in jongensteams speelden. Een samenraapsel, rijp en groen door elkaar en uiteraard allemaal pubers met een mening over elkaar.

Echter al snel bleken de dames een publiekstrekker van formaat. Alle junioren van het mannelijk geslacht kwamen belangstellend kijken. Maar ook diverse ouders - met name van andere teams - stonden vaak verwonderd naar dit meidengezelschap te kijken. Niet alleen van het vele geluid dat ze produceren. Niet alleen vanwege de flamboyante frisse uitstraling van het team. Nee ook vooral vanwege de voetbalkwaliteiten en de inzet tijdens trainingen en wedstrijden.

Tijdens de seizoenen 2015/2016 en 2016/2017 werd gelijk goed gepresteerd in de trainingen en wedstrijden. Steeds werd gestreden om de bovenste plaatsen. Het team – nu meiden onder 17 jaar -is eind 2017 kampioen geworden van de najaarscompetitie. Overtuigend! Vooral de teamgeest die in de afgelopen 2 seizoenen is ontstaan is de basis geweest voor dit mooie resultaat. Chapeau!
Daarnaast blijkt dat de meiden een aanzuigende werking hebben gehad in Lochem. Hun voorbeeld heeft geleid tot inmiddels 5 volwaardige meidenteams bij Sportclub Lochem.

Dit kampioenschap en de voorbeeldfuncties die ze hebben vervuld de afgelopen 2,5 jaar maakt dat deze meiden het verdienen sportploeg te worden van het jaar 2017!

Behaalde prestatie:

Kampioen

splochem MO17 1