Sportverkiezing Lochem

Arjan sArjan Preuter

Op jonge leeftijd kende Arjan veel gezondheidsproblemen en - mede - door medicatie had hij overgewicht. Ondanks dat, is hij altijd heel actief bezig geweest in de sport. Lange tijd kon zijn voetbalteam op hem rekenen als keeper. In 2011 werd hij lid bij School voor Vechtkunst Kwoon Dat Mor. Hij koos – na jaren beide sporten beoefend te hebben – eenduidig voor het Kempo.

Arjan kan omschreven worden als een enorme doorzetter. Nog nooit heeft hij een oefening niet afgemaakt en het waren meestal zijn leraren die hem in bescherming moesten nemen voor zijn eigen mentaliteit. Helaas viel Arjan bij wedstrijden vroeger vaak nét buiten het podium.

Twee jaar geleden maakte Arjan twee duidelijke keuzes, (1) hij wilde bij defensie als veldhospik werken en (2) hij wilde afvallen. Hij viel op eigen kracht ruim 20 kilo af in gewicht. Mentaal was Arjan altijd al één van de sterksten. Nu hij conditioneel ook iedereen achter zich laat, is hij niet meer te stoppen. Dit jaar werd hij – na vorig jaar derde te zijn geworden - dan ook zeer overtuigend Nederlands Kampioen.

Naast zijn eigen ontwikkeling binnen het Kempo is Arjan prominent actief binnen de vechtkunstschool met het helpen van anderen, tegenwoordig zelfs als assistent-leraar. Hij inspireert de nieuwe generatie jonge kempoka’s om ongeacht de situatie nooit op te geven en altijd omhoog te blijven kijken.

Behaalde prestatie:

  • NK Fighting 2017 - Nederlands Kampioen (semi contact)
  • Clubkampioenschap Fighting semi contact Zilver
Arjan Arjan NederlandsKampioen
Arjan 2 Arjan oefent sprongtrap