Sportverkiezing Lochem

estherEsther Regelink

Als jong meisje reed en verzorgde Esther de jonge pony’s van een fokker in de buurt. Ze had weinig ervaring maar wel heel veel lef! Deze fokker voelde als ‘haar opa’ en leerde haar het ‘echte’ paardrijden. Toen Esther inmiddels volwassen was en allang naar Laren was vertrokken vroeg deze man of ze toevallig niet zijn laatst (dressuur!) gefokte KWPN veulen wilde kopen want hij was bang dat deze verkeerd terecht zou komen.

Dit was niet zomaar, want dit veulen en later ook volwassen paard was nogal een lastig geval. Op de rijvereniging werd hij al ‘Casper het spookje’ genoemd. Esther geeft nooit snel op en zo begon ze met totaal geen wedstrijd ervaring Casper uit te brengen in de paardensport. Nu, zo’n 4 jaar later heeft ze enorm veel bereikt met dit paard in de paardensport en kun je toch wel zeggen dat ze een echte sportvrouw is geworden! Inmiddels is ze met Casper Z startgerechtigd in de dressuur, Z SGW en ook hard op weg om dat laatste puntje binnen te halen om Z te mogen springen!

Haar grootste passie in de paardensport is toch wel de eventing, oftewel de samengestelde wedstrijden (SGW). Dit houd in dat je op dezelfde dag een dressuurproef moet rijden, een springparcours moet springen en een cross door weilanden en bossen met natuurlijke hindernissen door moet komen. Haar passie is zelfs zo groot dat ze zelfs afgelopen zomer 2 weken in training is geweest bij Olympisch eventing ruiter Tim Lips!

Wat Esther zegt: “Teamwork makes the dream work”!

Behaalde prestatie:

  • 26 maart - Het eventingseizoen begon in Belgie bij SGW Overpelt. Overigens maakte zij hier met haar paard Casper hun debuut in de klasse M SGW en behaalde hier een mooie 3e plaats!
  • 30 april - SGW Markelo vond ze een pittige cross maar Casper voelde zo goed aan dat ze samen een 1e plaats mee naar huis namen!
  • 7 mei - Stad en land reist ze af om haar wedstrijden te rijden. Zo behaalde ze wederom een 1e plaats tijdens SGW Kronenberg (Limburg).
  • 26 september - Ook SGW Bollert Brons in Neede was voor haar niet gek genoeg. Hier mocht ze naast een 1e plaats ook de Bollert Brons wisselbeker mee naar huis nemen voor beste M combinatie over die dag.
  • 15 oktober – SGW Diepenheim. Ondanks een slechte bodem door alle regenval, mochten ook hier Esther en Casper een 1e prijs mee naar huis nemen!
  • 5 november - Voor haar laatste eventing wedstrijd van het seizoen reisde ze wederom af naar Belgie voor SGW Mol. Hier maakte ze haar Z-debuut die beloond werd met een hele mooie 2e plaats! Met maar 0,2 strafpunten meer achter de nummer 1!
  • 2 december - Ieder jaar worden de 10 beste combinaties (alle klasses bij elkaar) van het hele eventingseizoen gehuldigd door de KNHS met een mooie prijs. Esther en Casper hebben natuurlijk een erg succesvol seizoen achter de rug met maar liefst 4x een 1e plaats! Daarom kregen ze als combinatie een welverdiende 3e prijs overhandigd.

esther1