Sportverkiezing Lochem

femke kruizeFemke Kruize

Ik ben Femke Kruize en ik ben 20 jaar oud. Ik ben geboren in Borculo en dit is tevens nog steeds mijn woonplaats.

Dit wordt mijn tweede jaar dat ik jurylid mag zijn voor de categorie beste Sportfoto van het jaar. De categorie verraad al wat over mijzelf, want ja ik ben namelijk ook fotograaf. Al van kleins af aan pakte ik de camera van mijn ouders en hoe ouder ik werd hoe meer ik er mee ging experimenteren en uiteindelijk heb ik dan ook mijn eigen camera gekocht.

Mijn eerste studie was onderwijsassistent, maar na twee jaar kwam ik er toch achter dat ik de fotografie kant op wou gaan en ben dat dus ook gaan doen. Ik studeer nu voor beroepsfotograaf en heb al erg veel leuke aanvragen gehad en ook in mijn vrije tijd blijf ik dingen uitproberen.
Toen ik vorig jaar werd gevraagd om jurylid te zijn was dit voor mij best wel spannend. Helemaal toen ik te horen kreeg dat de andere jury leden niet konden komen en ik ook nog eens het podium op mocht om de winnaar te onthullen. Uiteindelijk vond ik het super leuk om te doen en ik ben dan ook erg benieuwd naar de resultaten van dit jaar.

Zelf heb ik diverse sporten gedaan van kleins af aan, want wat begon met jazz ballet & majorette eindigde het uiteindelijk toch bij paardrijden. Verder heb ik nog getennist en ben ik nog een tijd lid geweest bij de sportschool, maar dit vond ik toch niet mijn ding. Het fotograferen van een sport is voor mij altijd een uitdaging en daarom ook erg leuk om te doen.

Wilt u meer weten of zien? Neem dan even een kijkje op mijn Facebookpagina.
https://www.facebook.com/FemkeKruizeFotografie/