Sportverkiezing Lochem

frankFrank Wielaard

Ik ben inmiddels 20 jaar actief als voetbalcommentator bij de NOS. Maar de liefde voor sport is veel breder. Alle balsporten zijn wat mij betreft leuk. Om te doen, en om te kijken. Zelf kom ik uit een korfbalfamilie. In die sport ben ik opgegroeid en heb zelfs twee NK’s mogen spelen. Voetballen heb ik in mijn jeugd, in het westen, alleen op straat gedaan. Maar dan wel in competitieverband. Straat tegen straat, flat tegen flat, wijk tegen wijk. Iedere dag was ik buiten aan het sporten. In Lochem ben ik later in de competitie gaan zaalvoetballen. Inmiddels maak ik de lokale tennisbaan onveilig.

Lees meer: Frank Wielaard

iris2 sIris Toxopeüs-Boss

Mijn naam is Iris Toxopeüs-Boss. Ik ben actief in de paarden(sport). Zelf heb ik jarenlang wedstrijden gereden, maar tegenwoordig komt dat er steeds minder van. Vandaag de dag hou ik me meer bezig met de verzorging van de pony’s en paarden op Stal Schependom, waar ik sinds juli 2017 eigenaar van ben. Wel kom ik nog bijna wekelijks op wedstrijden met mijn dochter Alana die zeer fanatiek is in zowel de dressuur als het springen met haar beide pony’s. Mijn zoon Duncan kan ook leuk rijden, maar is succesvoller op de tennisbaan.

Lees meer: Iris Toxopeüs-Boss

azis Aziz Maskoul

Ik ben Aziz Maskoul. Ik ben mede-eigenaar van Way to Fit. Bij Way to Fit verzorg ik de kickboks trainingen, spinning lessen en ben ik personal trainer, daarnaast ben ik gymdocent op een voortgezet onderwijs in Deventer.

Lees meer: Aziz Maskoul

jitse Jitse Bos

Ik ben werkzaam als journalist bij NOS Studio Sport. Ik heb bijna driekwart van mijn leven in Gorssel gewoond. Ik verdedigde als linksbuiten de clubkleuren van de plaatselijke voetbalvereniging, maar al tijdens mijn middelbareschooltijd bleek dat ik meer talent in de pen had dan op het veld.

Lees meer: Jitse Bos

ijdoIJdo Kleinlugtenbelt

Sinds 2015 ben ik werkzaam als orthopedisch chirurg in het Deventer ziekenhuis. Om die reden zijn ben ik dat jaar samen met mijn vrouw en 2 kinderen naar deze regio (Gorssel) verhuisd. Van jongs af aan ben ik op sportief vlak altijd erg actief geweest. In mijn jongere jaren met name op het voetbalveld, de judomat, de tennisbaan en de mountainbike.

Lees meer: IJdo Kleinlugtenbelt

mandyMandy van der Weijden-van Rooden

Jurylid van de sportverkiezingen van de gemeente Lochem dat ervaar ik als een eer en een verantwoordelijkheid. Sport heeft in mijn hele leven een centrale rol gespeeld . Als handbalster, zwemster, zeilster en triatlete heb ik mijn eigen actieve sportleven doorgebracht van recreatief tot fanatiek wedstrijd niveau.

Lees meer: Mandy van der Weijden-van Rooden

Bert Groot WesseldijkBert Groot Wesseldijk.

Bert Groot Wesseldijk is wethouder in de gemeente Lochem met onder meer sport en accommodaties in zijn portefeuille.
Wethouder Bert Groot Wesseldijk is geboren op de boerderij van zijn ouders op de Armhoede. Hij is nooit meer weggegaan uit Lochem. Bert Groot Wesseldijk; "Nu woon ik wederom in het buitengebied van onze prachtige gemeente. Ook mijn vrouw en twee kinderen zijn echte Lochemers. Ik mag graag door de bossen en velden van onze gemeente fietsen op mijn mountainbike. Ik volleybal recreatief bij Avanti en als er nog tijd over is klus ik in en om het huis."

corrie de zwaanCorrie de Zwaan.

Mijn naam is Corrie de Zwaan en ik ben woonachtig in Eefde. Als voorzitter van de Sportraad zit ik de jury van de Sportverkiezingen voor. Het opnieuw opzetten en organiseren van de Sportverkiezingen is, in een tijd van bezuinigingen, een enorme uitdaging! Uitdagingen zijn er om aangegaan te worden en dat is een mentaliteit die mij vanuit het sporten van pas komt.

 

Lees meer: Corrie de Zwaan