Sportverkiezing Lochem

Harmke Oudenampsenharmke oudenampsen

Wat een eervol verzoek: jurylid mogen zijn voor de sportverkiezingen in Lochem. Zowel privé als in mijn werk als journalist heb ik regelmatig met sporters te maken.


Waar sportjournalisten vooral het wedstrijdverslag maken, mag je als algemeen verslaggever reportages maken als het randgebeuren de nieuwsrubrieken haalt: inhuldigingen van Olympiërs voor het NOS Journaal, jonge talenten interviewen voor het Jeugdjournaal (dus ik weet precies aan welke eisen jong talent moet voldoen ;-) of de live-uitzending bij RTV Oost over de tocht van FC Twente over de A1. Met mijn eigen videoproductiebedrijf MediaShot (www.mediashot.nl) heb ik een bedrijfsfilm gemaakt over Fitness en Sportstudio Sjahto (www.sjahto.nl) in het buitengebied van Laren, het bedrijf van mijn familie.

Privé sta ik langs de sportvelden op zaterdagmorgen. Onze oudste dochter Kris zit op de Lochemse Hockey Club in ME-5 en zoon Beike heeft gevoetbald bij de Larense Witkampers. Van de sympathieke en professionele benadering van beide clubs naar hun jeugdleden ben ik erg onder de indruk! Onze jongste zoon Pom is nog bezig met zijn zwemdiploma en ik ben benieuwd waar zijn voorkeur straks naar uitgaat. Keuze aan mooie sportclubs genoeg in onze gemeente!
Uiteraard sport ik zelf ook, maar dat mag geen naam hebben vergeleken met de sportfanaten in mijn familie of de toppers die nu genomineerd zijn voor een prijs. In ieder geval is sport altijd aanwezig in mijn leven en in mijn ideale wereld zou dat voor iedereen gelden. Daarmee is de vraag waarom ik 'Ja' heb gezegd op de vraag of ik jurylid wilde worden hopelijk wel beantwoord.

harmke oudenampsen