Sportverkiezing Lochem

berkelduikers Zwemselectie Berkelduikers

Berkelduikers winnen Gelderse Estafette Kampioenschappen (G.E.K.)
Afgelopen zaterdag 3 november vond de 47e editie van de G.E.K. plaats in Wageningen. De hele week voorafgaand aan de kampioenschappen was er geoefend op de estafettes en de overnames, dus iedereen stond op scherp.

In de eerste estafettenummers moesten we nog wat op stoom komen, maar in programma 3 viel de eerste podiumplaats te noteren voor de meisjes junioren 1 en jonger op de 4 x 50 vrij. Indy, Irene, Marieke en Merel behaalden een tweede plaats achter ESCA.
In programma 4 overtroffen de jongens van dezelfde leeftijd, Ruben, Jordy, Bjarne en Dante deze prestatie door eerste te worden op de 4x50 wissel.
In programma 5 dachten de dames junioren 3 en later, dat kunnen wij ook en dus wederom een eerste plaats. Ook in programma 6 eindigden de Berkelduikers op plaats 1, dit keer de jongens junioren 2 en later. Op de 4 x 50 vrij waren Wout, Torben, Bas en Jeroen veel te sterk voor de concurrentie. Team-Berkelduikers
In programma 8 al weer een eerste plaats, nu voor de jongens junioren 4 en later met Torben, Nick, Luuk en Emiel.
Toen was het pauze in het warme zwembad De Bongerd en prijsuitreiking. Het bleek dat wij op dit moment op de eerste plaats stonden in het totaalklassement. Erg mooi natuurlijk, maar alle teams hadden nog een afstand te gaan en een DIS zit een klein hoekje..... Marieke, Irene, Merel en Indy behaalden in programma 11 weer zilver, dit keer op de wisselslag.
De jongens junioren 1 en jonger werden dit keer tweede op de 4 x 50 vrij en ook de dames junioren 3 en later veroverden zilver.
In programma 14 was het weer goud voor de jongens junioren 2 en jonger op de 4 x 50 wissel en ook in programma 16 was het raak met goud voor de jongens junioren 4 en jonger op de 4 x 50 vrij.
Als toetje was er nog een 8 x 50 vrij gemengd. Hier een tweede plaats voor Kim, Torben, Susan, Luuk, Alissa, Daan, Marlieke en Emiel. Al deze mooie prestaties, ik vergeet nog de pr's van menig startzwemmer en een Kringrecord voor de jongens junioren 2 en jonger, resulteerden in het winnen van de Alosta Trofee voor de beste estafetteclub van Gelderland.

Prestatie:
Gelders Kampioenschap Estafette