Sportverkiezing Lochem

Vlnr: Esther Mirko Gerrie Wilco Marina Erwin en GeertALTC De Toekomst

We hebben het hier over een aantal spelers namelijk;
Geert Zeelte, Gerrie Wolferink, Erwin Stegeman, Wilco Brunsveld, Marina van de Zee en Tatjana Hinz met een verstandelijke beperking die zeer goed presteren in hun sport.
Dit onder begeleiding van Mirko Egbers en Esther Wissink.
Vorig jaar 2011 zijn deze spelers naar Griekenland geweest om uit te komen voor Nederland tijdens de wereldkampioenschappen van de Special Olympics.

Even ter aanvulling:
De Olympische spelen zijn voor de valide sporters
De Paralympics zijn voor sporters met een lichamelijke beperking.
De Special Olympics zijn voor de sporters met een verstandelijke beperking..

In het weekend van 01 t/m 03 juni 2012 zijn met succes de Special Olympics Nationale Spelen 2012 in 's-Hertogenbosch gehouden. Het grootste sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking.
De Toekomst deed mee met een ploeg van twee vrouwen (Marina van der Zee en Gerrie Wolferink) en drie mannen (Erwin Stegeman, Wilco Brunsveld en Geert Zeelte). Tijdens dit weekend zijn zij begeleid en gecoacht door Mirko Egbers en Esther Wissink.
De Toekomst mag trots zijn op haar leden. Erwin Stegeman kon tweemaal op het podium klimmen voor een gouden medaille: één voor zijn enkelspel en één voor dubbelspel met Gerrie Wolferink. Hij heeft uitstekend gepresteerd!
Gerrie Wolferink, die overigens voor het eerst meedeed aan dit spektakel, kon eveneens op het podium komen voor een bronzen medaille voor haar enkelspel.
Zelfs bij het heren dubbelspel heeft de Toekomst haar prestaties in medailles omgezet: Wilco Brunsveld en Geert Zeelte behaalden hier samen een bronzen medaille.
Marina van de Zee was helaas door omstandigheden voor haar doen te hoog ingedeeld, waardoor het niet mogelijk werd om op eigen niveau een ereplaats te behalen.

Brons dubbel: Geert en Wilco brons enkel gerrie Goud dubbel: Gerrie en Erwin 2012 06 01-03 sons2012 goud enkel erwin

De vraag of de spelers moeten worden voorgedragen als sportman/vrouw wordt vaak gesteld.
Het is niet echt een ploeg, maar ze hebben deze prestatie wel gezamenlijk bereikt.
Als je het hebt over mensen met een verstandelijke beperking ligt het heel erg moeilijk dat de één beter is als de ander.
Vandaar de keuze voor sportploeg.

Deze spelers verdienen aandacht, aangezien hun inzet vele malen groter is dan een valide sporter.
Ondank hun beperking presteren ze op een hoog niveau.