Sportverkiezing Lochem

Be LangevoortBé Langevoort

Bé draait op touwtrekgebied al jaren bij de wereldtop mee. De zware trainingsarbeid, van het afgelopen jaar, waarbij in het begin 2x per week en later in het seizoen zelfs 3 of 4x per week werd getraind, heeft geresulteerd in een gewestelijk, nationaal en Europees kampioenschap het afgelopen jaar. En dat voor de 4e en 5e keer op rij! Een unieke prestatie omdat kampioen worden moeilijk is, maar kampioen blijven vaak nog moeilijker. Vooral de Europese titel in eigen land in het nationale team succesvol verdedigen is een goede prestatie.

Binnen touwtrekvereniging Heure is Bé een erg actief en betrokken lid. Daarnaast bekleedt hij een bestuursfunctie in gewest Oost van de Nederlandse touwtrekbond.
Bé Langevoort; "Touwtrekken is een kleine sport. Mensen die voor het eerst komen kijken naar trainingen of wedstrijden zijn vaak verbaasd over de zwaarte van de sport en de betrokkenheid, inzet en fanatisme waarmee trainingen en wedstrijden worden afgewerkt. Het is een hele eerlijke sport met een goede onderlinge sfeer tussen de verenigingen". Een training bestaat in het begin van het seizoen naast touwtraining uit een deel conditietraining zonder touw. Gaandeweg het seizoen wordt het vooral touwtraining omdat "uren maken" aan het touw de belangrijkste training is. Af en toe doen de leden ook extra training voor zichzelf. Dat kan te maken hebben met moeten verliezen van lichaamsgewicht. Touwtrekken wordt namelijk uitgeoefend in verschillende gewichtsklassen. De factor gewicht is echter lang niet altijd doorslaggevend, ook kracht, conditie, techniek en eenheid maken een kampioensteam. Om een bepaalde teamcombinatie te kunnen opstellen moeten daarom soms enige kilo's afgetraind en het voedingspatroon aangepast. worden Kortom er wordt een behoorlijke inzet en discipline vereist."

Behaalde prestaties:

  • Kampioen in de competitie gewest Oost klasse tot 720 kg
  • Kampioen in de competitie gewest Oost klasse tot 680 kg B.
  • Voor de 4e keer op rij Nederlands Kampioen in de klasse tot 540 kg 6 tallen
  • Voor de 5e keer op rij Nederlands Kampioen in de klasse tot 720 kg
  • Voor de 2e keer op rij Europees Kampioen in de klasse tot 720 kg voor landenteams
  • 4e plaats op het Europees Kampioenschap in de klasse 4 x 4 mix tot 600 kg voor clubteams
Zoeterwoude N.K In aktie NL team

Klik op een afbeelding om te vergroten