Sportverkiezing Lochem

mark w Mark Wassink

Met vier eerste plaatsen en vijf tweede plaatsen behaalde Mark de titel Kampioen ONK enduro in de klasse E3. Een seizoen dat in januari startte en pas eind november eindigde. Als endurorijder moet je al die tijd in vorm blijven en topfit zijn, anders lukt het niet om kampioen te worden.

Al verscheidene jaren is Mark een topsporter in zijn sportdiscipline (enduro) en weet met zijn enduromotor tot het uiterste te gaan voor de topprestatie. In de enduro is het van belang materiaal niet stuk gaat en de rijder zichzelf spaart. Mondiaal is Mark diverse jaren achtereen afgereisd naar het EK Enduro en in de top drie van de eindstand geeindigd. Op WK niveau (o.m. Zesdaagse voor Landenteams) heeft Mark zowel individueel als met het Nederlandse team altijd goede prestaties neergezet. Deze prestaties werden door NOC*NSF beloond met een A-status of B-status.
Al met al is Mark een motorsportman met het kloppende motorhart op de juiste plaats. Bekend en beroemd in de regio Lochem en omstreken. Daarnaast voor de jeugd een voorbeeldfunctie hoe motorsport bedreven moet worden.

Geleverde prestaties:

Open Nederlands Kampioen Enduro – klasse E3

mark wassink 1