Sportverkiezing Lochem

DEZDamvereniging Denk en Zet Laren

Voor het eerst in hun ruim 75 jarig bestaan heeft DEZ een 10-tal ingeschreven voor genoemde Nationale Competitie seizoen 2013/2014. Er wordt op 11 zaterdagen gespeeld. Op basis van de gemiddelde rating (speelsterkte van de individuele speler, op basis van resultaten uit het verleden) werd een plaats in de middenmoot voorspeld, maar het liep heel anders.

De 1e wedstrijd in Heerenveen werd nog verloren (zenuwen?) maar daarna ging het crescendo en toen in de 2e helft van de competitie de koploper op een gelijkspel werd gehouden ging men geloven in de titel. De concurrenten verloren punten in hun onderlinge treffens terwijl DEZ maar bleef winnen Er werden door hen geen fouten meer gemaakt en tegen ieders verwachting in werd DEZ in hun debuutjaar kampioen met rechtstreekse promotie naar de 1e klasse tot gevolg. Daarnaast scoorde dit team individueel ook erg goed: Jeugdlid Tom Knapen (27-9-1999) werd topscorer van de gehele 2e klasse.
Een geweldige prestatie voor een kleine vereniging als DEZ zonder officiële trainers maar wel dammers met veel huisvlijt en een trouwe opkomst op de clubavonden.

Geleverde prestatie:
Kampioen in Nationale Competitie Kon. Nederl. Dam Bond (KNDB) 2e klasse.

DEZ kampioen 2013-2014