Sportverkiezing Lochem

EmineEmine Ernst

Emine (2003) leeft voor tafeltennis. Ze traint (bijna) iedere dag, waarvan meerdere uren in Lochem, op Papendal en in Nieuwegein bij haar trainster Mirjam Hooman (zelf meervoudig Nederlands Kampioen en Europees Top 12 winnares).

In totaal maakt ze zo'n 12 uur in de week. Daarnaast zit ze in groep 8 van de Propschool in Lochem. Als je haar vraagt: wat wil je later bereiken? Dan is haar antwoord steevast: "Ik wil net zo goed worden als mijn trainster Mirjam Hooman. Misschien wel beter." Of dat lukt, we zullen zien.
Afgelopen jaar heeft ze de Nationale Meerkampen gewonnen bij de meisjes welpen. Dit toernooi wordt door velen gezien als het meest toonaangevende, belangrijkste toernooi van het jaar. Ook heeft ze op internationaal niveau laten zien dat ze erg goed kan tafeltennissen. In Luik, weliswaar net over de grens werd ze derde. In de herfstvakantie mag ze meedoen aan een internationale stage op Papendal met de Spaanse en Nederlandse talenten. En eind november staat het 5-Landentoernooi bij de pupillen op het programma. Meer dan voldoende dus om naar uit te kijken.Emine2

Behaalde prestatie:

  • Nationaal Meerkamp Kampioen meisjes welpen
  • 2de plek NK welpen
  • 1ste plek NK welpen dubbel
  • 3de plek internationaal toernooi Luik