Sportverkiezing Lochem

bjorn hBjorn Sloot

Bjorn Sloot is een gedreven motocrosser die nu zijn tweede volledige jaar Enduro rijdt.
2014 was zijn eerste volledige jaar en in de Enduro en is hij meteen Nederlands Kampioen geworden bij de nationale N2.

bjorn1In zijn tweede jaar (2015) is hij van start gegaan tussen de inters met als doelstelling ook alle EK's te gaan rijden. Dit heeft Bjorn ook netjes gedaan. De EK's hebben het afgelopen jaar plaats gevonden in Italie, Kroatië, Finland en Duitsland. Door de ervaring die hij heeft opgedaan tijdens deze EK's gaat hij met de NK's wedstrijden (inters) nog harder! Bjorn is door zijn top inzet en goede motivatie en de wil om te leren in 2015 op een keurige 5de plaats geëindigd bij de inters E2. De jongens voor hem draaien al langer mee en hebben meer ervaring op dit gebied, hij heeft zich dus super staande gehouden in deze zware competitie! Ook heeft Bjorn zijn eerste 2 punten gehaald in het EK-Enduro. Motocross is een lastige sport, het crossen is vaak 2 manches van ongeveer 20 minuten en dan zo hard mogelijk. Ook crosst Bjorn af en toe, maar dit is ook nuttig voor de enduro! Tijdens de enduro daarin tegen zit je gemiddeld van 09.00 tot 15.00 uur op de motor en moet je alles zelf doen. Er zijn tijdens de enduro's momenten om wat te eten en te drinken, maar deze zijn niet lang (ongeveer 5 minuten). Daarnaast wordt er verwacht dat jij zelf kan sleutelen en de kennis hebt van de motor. Het is niet alleen even op de motor zitten en het trucje doen.
Afgelopen jaar zijn ze vanuit de KNMV gestart met een selectiegroep voor de motocross tak 'enduro' Bjorn is hiervoor benaderd en gaat hier ook graag naar toe. Vanuit de selectie gaan zij naar diverse trainingen wat onder andere georganiseerd wordt op Papendal, daarnaast gaan zij onder andere ook op trainingsweekend naar Frankrijk.

Bjorn heeft zich het afgelopen jaar super ontwikkeld en traint er keihard voor.
Hij traint wekelijks buiten zijn volledige werkbaan om gemiddeld 2/3 keer met de motor en daarnaast volgt hij elke dinsdagavond een speciale kracht- en conditietraining voor motocrossers.

Bjorn is er klaar voor om in 2016 nog meer te kunnen en willen laten zien! Hij heeft grote stappen gemaakt en zal in 2016 uitkomen in de E3 klasse tijdens de NK en EK's (Frankrijk, Letland, Italie en Harfsen (Laatste EK!)

Bjorn verdient het om voorgedragen te worden vanwege zijn sterke motivatie, doorzettingsvermogen, de prioriteiten die hij stelt en de harde groei / ontwikkelingen die hij het afgelopen jaar heeft gemaakt!

Behaalde prestatie:

5e plaats ONK klasse E2

bjorn2 bjorn3 bjorn4
bjorn5 bjorn6 bjorn7