Sportverkiezing Lochem

anne wil sAnne-Wil Renskers

Anne-Wil (2001) kan terugkijken op een zeer succesvol 2015. Zij werd Nederlands Kampioen Eventing, twee keer kringkampioen in de Z dressuur en deelname aan Outdoor Gelderland te Papendal.
In januari 2015 werd ze Indoor Kampioen Z1 dressuur van de Kring Achterhoek Oost.
In juni 2015 behaalde ze de 1e prijs tijdens de voorselectie voor Outdoor Gelderland te Kootwijk.
Daarmee wist ze het (fel begeerde) startbewijs te bemachtigen voor Outdoor Gelderland te Papendal in Arnhem. In augustus 2015 werd ze wederom uitgeroepen tot Outdoor Z1 Kring Kampioen.

Naast de Z dressuur komt Anne-Wil ook uit in de Eventing sport.
Hierbij komen de deelnemers uit in 3 disciplines; dressuur, een springparcours en de cross.
Bij dit laatste onderdeel moet de combinatie binnen de toegestane tijd een parcours 3/ 4 kilometer afleggen door weilanden en bossen met hindernissen en waterbak.
Om de juiste conditie op te bouwen moet veel getraind worden. En heel belangrijk is wederzijds vertrouwen van amazone en pony.
Omdat Anne-Wil druk is voor school (3 VWO) en ook nog dressuur rijdt moest de planning van de eventing wedstrijden goed worden afgestemd, maar dat is goed gelukt.
In het voorjaar van 2015 won zij de eventing wedstrijd in Winterswijk en in Gorssel werd ze 3e.
Tijdens het Nederland Kampioenschap in oktober in Neede (Bollert Brons) wist Anne-Wil zich als 2e te plaatsen na de dressuur. Bij zowel het springen als de cross bleef ze foutloos en binnen de gestelde tijd. Zij werd uitgeroepen als Nederland Kampioen Eventing in de klasse L met haar pony Naomi.

Behaalde prestatie:

  • Nederlands Kampioen Eventing klasse L
  • Twee keer Kringkampioen Z Dressuur
anne wil 1 anne wil 2