Sportverkiezing Lochem

anton sAnton Klijn Velderman

Gorsselnaar Anton Klijn Velderman, Epsenaar in hart en nieren,

De thans 77-jarige Anton Klijn Velderman werd in 1949 op 11 jarige leeftijd lid van de Sportvereniging Epse. Hij voetbalde in diverse jeugdteams en later in vele seniorenelftallen.
Zijn warme hart voor de vereniging werd niet veel later duidelijk. Anton werd eerst leider van jeugdelftallen en later begeleide hij vele seniorenelftallen en was tegelijkertijd grensrechter bij het eerste elftal. Gedurende ruim 30 jaar was Anton na zijn actieve 35 jarige voetbalcarrière zo bij vele elftallen op het veld betrokken.

Anton helpt de vereniging ook op veel andere gebieden. Anton heeft 20 jaar dienst uitgemaakt van het voetbalbestuur, ruim 30 jaar wekelijks bardiensten gedraaid en helpt al ruim 40 jaar, eens per 6 weken, met het ophalen van oud papier. Dit laatste doet hij nog steeds met veel plezier.
Ook als er geen activiteiten zijn bij de sportvereniging is Anton er te vinden. Het onderhoud van de velden is Anton zijn lust en leven. Gedurende de laatste 25 jaar was Anton mede aanjager voor het veldonderhoud. Vanaf 2008 is Anton lid van de “groenploeg”. Elke maandag en vrijdagochtend is hij nog steeds te vinden op de velden. Hij zorgt ervoor dat zowel het veld als het complex er netjes uit blijft zien.

Het wordt tijd dat Anton eens in het zonnetje wordt gezet en waardering krijgt die hij verdient: de sportvrijwilliger van jaar !

anton