Sportverkiezing Lochem

peter sPeter Lenselink

Peter Lenselink heeft in zijn vroegere actieve sportcarrière al diverse topprestaties neer weten te zetten, waaronder een Wereld titel behaald met het landenteam tijdens de enduro Zesdaagse in Assen 1993.

Na een pauze met rijden is Peter sinds 2015 opgenomen in het WPMKTMTeam, van WPM Motors te Lochem, en weer actief geworden in wedstrijdverband. Na in 2015 het ritme weer terug te hebben gevonden is besloten dat hij in 2016, naast het volledige ONK, ook het volledige EK zou gaan rijden.

Dit jaar verliep het tijdens de EK goed voor Peter en de finale van het EK vond plaats in Harfsen. Hier moest Peter zijn 3e plaats verdedigen in het kampioenschap. Omdat ook dit weekend in het teken van succes stond voor Peter wist hij met een 3e totaalplaats ook zijn 3e plaats in het kampioenschap te verzekeren.

Ook tijdens het jaarlijks terugkerende wereldevenement de Zesdaagse / SixDays, die dit jaar in Spanje plaats vond heeft hij het in de Vintage klasse, een klasse met oude motoren heel goed gedaan. Hierin zijn 4 verschillende categorieën te onderscheiden: motoren tot 1972, motoren tot 1976, motoren tot 1981 en motoren tot 1986. Hij deed mee in de categorie motoren tot 1981 en heeft deze klasse weten te winnen en werd in de scratch (totaal van alle vintage motoren) 2e. Daarnaast zijn ze met het landenteam van alle teams die deelnamen aan de Vintageklasse ook 2e geworden.

In het ONK heeft hij helaas op de laatste beslissende dag zijn Nederlandse titel af moeten staan en werd hij toch nog heel knap 2e met slechts 1 punt achterstand van de winnaar!

Kortom het was een top jaar!

Geleverde prestaties:

  • 3e in het Europees Kampioenschap enduro 40+
  • Vice Nederlandskampioen 40+ (met slechts 1 punt achterstand)
  • Winnaar in Vintageklasse in de categorie motoren tot 1981 tijdens de Zesdaagse
    - 2e in de scratch van de Vintage klasse
    - 2e met het landenteam van de Vintage klasse
peter 1 peter 2 peter 3