Sportverkiezing Lochem

Diderik sDiderik Ankersmit

Diderik Ankersmit (1962, inwoner van Laren) is lid van Heren 1 van de Lochemse Golfclub en heeft in de competitie van de Nederlandse Golffederatie (‘NGF’) bijgedragen aan klassenbehoud. Heren 1 komt uit in de 1e klasse en speelt op zondag 36 holes.
In de loop van 2016 is Diderik opgenomen in de heren seniorenselectie (50+) van de NGF. Diderik heeft International Senior Opens gespeeld in Spanje (12e), Portugal (6e), Duitsland (25ste) en Nederland (8ste).
Met het Nederlands team is hij bij het Europees Kampioenschap voor Landenteams in Slovenië eerste geworden in de B-poule.

Met de zevende plaats in het Nederlands Kampioenschap strokeplay, de overwinning in het Nederlands Kampioenschap matchplay en zilver in de Senioren Slotwedstrijd, is Diderik als eerste geëindigd in de NGF heren senioren amateurranking-2016. Die eerste plaats brengt mee, dat Diderik in 2017 onder meer wordt uitgezonden naar het (individueel) Europees Kampioenschap.
Door NGF-verplichtingen heeft Diderik nauwelijks mee kunnen doen met onze ‘eigen’ clubkampioenschappen. Wel heeft hij, met zijn partner Machteld Bruins Slot, de Matchplay during the Season op zijn naam geschreven.
De vele uren trainingsarbeid hebben zich in 2016 overduidelijk uitbetaald, Wat dat betreft, rechtvaardigen voornoemde prestaties de voordracht voor Lochems Sportman 2016

 

Behaalde prestatie:
Eerste plaats in de NGF heren senioren amateurranking-2016.

Diderik Diderik 2
Diderik 3 Diderik 4