Sportverkiezing Lochem

lina sLina Lenselink

Lina (2005) haar sport is turnen.

Lina zoekt de uitdaging en dat zoekt ze in alles wat ze doet en past bij haar gedreven persoonlijkheid.
Het is een leuke, mooie en vooral uitdagende sport.

In juni reisde Lina Lenselink uit Eefde naar Rotterdam voor de toestelfinales turnen. Via voorrondes had zij zich weten te kwalificeren voor de finale op het onderdeel vloer en was ze reserve voor de evenwichtsbalk. Vrijdags was ze al in alle vroegte voor de podiumtraining naar Rotterdam gegaan waar ook alle topsporters aanwezig waren en ze haar ogen uit keek op het grote podium. Zondag was ze zelf aan de beurt. Ondanks de zenuwen zette ze een uitstekende oefening neer met grote uitstraling. Terecht werd ze hier beloond met de 2e score en een zilveren medaille.

In oktober was Lina Lenselink met haar trainers in Heerenveen waar, in het Epke Zonderland turncentrum, een test werd afgenomen voor jonge talentvolle turnsters.
Bij deze test werd er gekeken naar lenigheid en kracht en moesten de turnsters onderdelen laten zien op de diverse toestellen. Bij voldoende score worden de turnsters opgenomen in de Oranje Jong Talent Selectie van de KNGU. Vanuit de OJTS stromen turnsters door naar Jong Oranje en het "grote" Oranje.
Lina heeft zich als 3e turnster geplaatst voor Oranje Jong Talent Selectie met de op een na hoogste score bij het onderdeel kracht. Ook bij balk en lenigheid waren haar scores bovenin de lijst te vinden. Met de selectie voor de OJTS heeft Lina weer een grote stap gemaakt in haar turncarrière.

Lina traint op dit moment 5 x per week in het totaal ongeveer 17 uur, het merendeel daarvan in Deventer bij SVOD.

Geleverde prestaties:

  • Lina behaalde in mei een 2e plaats in haar leeftijdscategorie in het hoogste niveau tijdens een internationaal turntoernooi in Verviers
  • Lina behaalde in juni een 2e plaats op het onderdeel vloer tijdens de Nederlandse Kampioenschappen in Rotterdam
  • Lina behaalde in juli een 3e plaats op het onderdeel sprong tijdens het sterk bezette internationale toernooi SVOD Open. Door de leeftijdsindeling moest Lina ook turnen tegen meisjes die 1 of 2 jaar ouder waren.
  • In november plaatste Lina zich met de derde score voor de oranje jong talent selectie van de KNGU.

 

lina1 Lina Lenselink Ahoy2016 Lina Zilver op vloer