Sportverkiezing Lochem

johan sJohan Terwel

In 1980 was Johan een van de oprichters van de Lochemse kanovereniging Njord.
Geld om een clubhuis te bouwen was er niet. Met man en macht is er gewerkt met slimme en low-budget oplossingen om een clubhuis/botenloods te bouwen.

Het huidige gebouw, een oud nood-schoolgebouw, is geheel door Johan en consorten verbouwd, vele uren werk! Daarnaast heeft hij eigenhandig kano-polo-boten gemaakt.

Hij heeft in het bestuur gezeten en is altijd actief geweest. Veel met onderhoud van het gebouw/terrein.

Helaas laat zijn gezondheid het niet meer toe dat hij vaart, maar Johan is nog altijd actief in de materialencommissie om het clubhuis “op en top” te houden. Recentelijk is het hele clubhuis weer gerenoveerd. Het is een sfeervolle ruimte geworden, waar het fijn is om te zijn.
Behalve dat hij iedere woensdagavond aan klussen is, wordt er ook daarnaast vaak een beroep op hem gedaan. Lekkage, verwarming kapot, niet werkend slot, allemaal zaken die Johan snel en vakkundig regelt.


Hij weet zaken op een bijzonder creatieve manier weer op te knappen, er worden geen onnodige kosten gemaakt.
Op een klusavond had een van de leden een nieuw keukenblok op de kop weten te tikken. Die stond ingepakt in de kantine en zou het weekend worden geplaatst. Johan wilde “alleen maar even in de doos kijken”, kortom; eind van de avond was de oude keuken gesloopt en stond het nieuwe keukenblok er in!

Als kleine vereniging kunnen we niet zonder leden zoals Johan; al 36 jaar actief, betrokken en gedreven.
Sportvrijwilliger van het jaar waardig!

johan