Sportverkiezing Lochem

mvh sSpringteam De Meiden van Haarman

De meiden hebben geen eigen pony's en paarden, dit maakt het dagelijks trainen niet mogelijk. De meeste meiden rijden 1 x per week en af en toe een prive les springen. Ook wordt er veel van de manege eigenaar gevraagd, deze moet elke keer met de pony's en paarden mee naar de finales. Iets wat zij met veel plezier en passie voor de paardensport doen.

Al deze meiden zijn in juli 2017 begonnen met het rijden van de springcompetitie op de manege. De competitie wordt verreden in 3 klassen S 40 , S 60 en S 80. Vanuit deze lokale voorronde mochten per klasse, de beste 3 door naar de Landelijke voorronde tijdens het evenement Horse Event. Vanwege het slechte weer is dit verplaatst naar manege Groenendaal in Bunschoten. Tijdens deze landelijke voorronde komen de beste springruiters van alle maneges van Nederland in actie. De S 40 is gewonnen door Kyra Rouwenhorst en ook de andere 2 meiden haalden een top 7 klassering. De S 60 is gewonnen door Ting-Ting Stemerding , de andere 2 in de Top 10. In de de S 80 geen podium maar wel top 10 klasseringen. Door deze knappe prestaties is het springteam van de Meiden van Haarman het beste team van deze Landelijke voorronde geworden . Kyra en Ting-Ting hebben zich rechtstreeks geplaatst voor de finale.
In oktober zijn de meiden ( behalve Kyra en Ting Ting ) naar de Regio Finale geweest bij manege de Lourenshoeve in Den Ham. Tijdens deze regio Finale mochten de nummers 4 en 5 van de Lokale voorronde op de manege ook meedoen.
Het team bestaat uit 16 ruiters en amazones en er mogen er maar liefst 8 door naar de Halve Finale bij manege Groenendaal in Bunschoten. Door deze goede prestatie is het MvH springteam 2e geworden tijdens deze regio finale.
De FNRS/KNHS ( nationale bond voor de paardensport) heeft het springteam zelfs gevraagd om een vlog te maken over de voorbereidingen voor de Halve Finale.

Behaalde prestatie:

20 meiden hebben meegedaan aan de springcompetitie van de FNRS. Zij hebben hier zowel individueel als voor het team een parcours gesprongen. Een aantal van hen hebben de landelijke aftrap gereden in Bunschoten, ook zijn er een aantal meiden gestart in Den Ham. Sommigen hebben zelfs op beide locaties gereden. 2 meiden hebben tijdens de voorrondes een 1e plek behaald, waardoor zij zich rechtstreeks geplaatst hebben voor de finale op het KNHS-centrum in Ermelo. 8 van de 20 meiden maken hier ook nog kans op. Zij moeten alleen eerst nog een halve finale rijden die wederom plaats gaat vinden in Bunschoten op 21 januari 2018.

Springteam de Meiden van Haarman1 Springteam de Meiden van Haarman2