Sportverkiezing Lochem

harry pardijsHarry Pardijs

Harry Pardijs heeft afgelopen jaren opmerkelijke prestaties geleverd in de nationale en internationale Masterklasse van de ISU en de KNSB. Met name op de korte afstanden (500 en 1000m) kon hij zich meten met de besten van de wereld.

De internationale resultaten zijn behaald in een veld van rijders uit verschillende landen zoals we die ook tegenkomen bij de huidige internationale langebaanwedstrijden. Dat maakt de prestaties van Harry des te opmerkelijker. Omdat de aandacht meestal uit gaat naar onze nationale toppers als Kramer en Wüst zijn de prestaties van Harry onderbelicht gebleven maar in de schaatswereld wordt er alom met waardering gesproken over de ereplaatsen die Harry heeft behaald
Wij denken dat deze waardering ook op lokaal voor het voetlicht gebracht mag worden. Daarom verdiend hij het om voor de titel Sportman van de gemeente Lochem 2017 in aanmerking te komen
Daarnaast mag in deze voordracht niet ontbreken dat Harry al ruim 10 jaar binnen de IJsclub Lochem de training voor de jongste categorieën verzorgd. Ook hierin heeft Harry succes geboekt hetgeen moge blijken uit prestaties die tal van rijders van de club momenteel behalen. Dit is niet onopgemerkt gebleven want sinds dit schaatsseizoen is Harry tevens een van de trainers van de regionale selectie.
De IJsclub Lochem hoopt dat ze op deze manier voldoende gemotiveerd heeft om Harry in aanmerking te laten komen voor de titel sportman van het jaar 2017 van de gemeente Lochem.

Behaalde prestatie:

  • 2012/2013 WK Sprint Masters categorie M35 te Salt Lake City 1e plaats eindklassement. Met zijn tijd op de 500 m heeft hij nog steeds in deze categorie het wereldrecord op deze afstand in handen.
  • 2015/2016 NK Afstanden Masters categorie M40+ te Hoorn 1e op de 500m,
  • WK Sprint categorie M40+ in Baselga di Piné 1e plaats.
  • 2016/2017 NK Afstanden Masters categorie M40+ te Enschede 1e op de 500m en 4e op de 1500 m.
  • WK Sprint Masters categorie M40+ te Inzell 2e in het eindklassement.

 

harry harry harry harry
harry harry harry harry