Sportverkiezing Lochem

Thorvald sThorvald oude Egbrink

In 2012 liep Thorvald (2003) de School voor Vechtkunst binnen. Hij had destijds - na enkele riskante hartoperaties - net toestemming gekregen van de hartspecialist om een conditioneel intensieve sport te gaan beoefenen. Met volle overtuiging koos hij voor het Shaolin Kempo, een vechtkunst waarin zowel het Fighting als Kata (schijngevecht) beoefend wordt.

Zonder zich ook maar even te verschuilen achter zijn aangeboren hartafwijking laat hij zich letterlijk en figuurlijk nooit uit het veld slaan. Zijn inzet, gedrevenheid en doorzettingsvermogen maakt hem tot een zeer uitzonderlijke leerling die altijd zijn eigen grens opzoekt, deze vervolgens verlegt en anderen daartoe dwingt.

Met ongekend veel oefenen en zijn wil om te slagen heeft hij regelmatig op verschillende treden van het podium gestaan. Vanaf 2014 begon hij met zijn deelname aan zowel nationale als internationale wedstrijden. Tijdens zijn deelname aan het wereldkampioenschap in Boedapest wist hij in 2014 twee bronzen plakken mee naar huis te nemen. Het opeenvolgende jaar werd hij in twee disciplines Nederlands Kampioen en won hij daarnaast nog twee bronzen medailles. In 2016 voegde hij daar nog eens een zilveren en bronzen medaille aan toe.

Naast zijn deelname aan vele wedstrijden is hij één van de jongste houders van een bruine band binnen de school voor vechtkunst Kwoon Dat Mor en binnen Nederland. De komende jaren gaat hij zich voorbereiden op het behalen van de zwarte band. Maar voordat het zo ver is zullen we hem eerst nog vele malen op het nationale en internationale toneel zien verschijnen.

Behaalde prestaties:

  • WK Albufeira, Portugal- Kata ongewapend- Brons
  • NK Traditional 2017- Kata ongewapend Zilver - Kata gewapend Goud
  • Clubkampioenschap 2017 -Kata ongewapend Zilver - Kata gewapend Zilver
  • Daarnaast winnaar van de Wisseltrofee (alle behaalde prijzen in 2016 en 2017)
Thorvald1 Thorvald NK2017 Thorvald2
Thorvald3 Thorvald4