Sportverkiezing Lochem

torben lamerding1Sporttalent: Torben Lammerdink

Jury-Motivatie:
De jury was unaniem wie er in het jaar 2012 tot Sporttalent van de Gemeente Lochem uitgeroepen moest worden! De bevestiging daarvoor kwam ook uit de stemmen die dit Talent ontving van het publiek en daarnaast ook van de Sportverenigingen. Neemt niet weg dat ook de andere 2 talenten een compliment verdienen. Zij lagen op gelijke hoogte achter dit talent! De jury hoopt dat alle 3 de talenten, en natuurlijk ook de afgevallen talenten, komend jaar hun prestaties kunnen voortzetten.

Lees meer: Sporttalent

degraafschapJeugd-Sportploeg: Competitie team jeugd 1 - Lochemse Golf en Countryclub.

Jury-motivatie:
Bij de Jeugd-Sportploegen was het lastiger om tot een keuze te komen. Uiteindelijk heeft het niveau van de prestatie meegeteld in de uiteindelijke beslissing. Deze criteria zijn niet voor niets opgesteld en openbaar op de site van de Sportverkiezingen benoemd. Hier heeft ook meegespeeld dat de betreffende vereniging geïnvesteerd heeft in de jeugd en er al sprake is van een aantal jaren meedoen op het hoogste landelijke niveau. De uniekheid van deze sport daarnaast heeft gemaakt dat tot winnaar is gekozen: Competitie team jeugd 1 - Lochemse Golf en Countryclub.

romykuipersJonge Sportvrouw: Romy Kuipers.

Jury-Motivatie:
Deze bijzondere categorie heeft een mooie stemming opgeleverd. Juist in deze categorie zijn de stemmen van de sportvereniging en het publiek dienend geweest voor de jury. De jury vond dit een lastige keuze omdat beide dames presteren op het allerhoogste landelijke niveau. En hoe vergelijk je dan de Tennissport met de Atletieksport? Hoe vergelijk je een prestatie als junior bij de senioren en een prestatie als inmiddels senior nog net geleverd bij de junioren? Dit heeft gemaakt dat er sprake is van een nipte overwinning voor 1 van deze 2 Jonge Sportvrouwen. En deze winnares is....Romy Kuipers

DanielSportman: Daniël Willemsen.

Jury-Motivatie:
Dit is waarschijnlijk de meest besproken categorie van deze verkiezingen geweest. Wie zou de uiteindelijke winnaar worden? Zouden de prestaties doorslaggevend zijn? En hoe zouden deze dan meetellen? Zou het wederom Daniel Willemsen worden, of toch Be Langevoort? De gunfactor en het afwegen van de prestaties heeft uiteindelijk toch gemaakt dat er een unanieme keuze is gemaakt voor deze Sportman van het jaar. Alhoewel beide mannen een zeer bijzondere sport beoefenen, beiden sportmannen in hart en nieren zijn en beiden op werelds hoogte niveau meedoen in hun eigen sport! Dat verdiend voor beide veel waardering. Toch kan er maar 1 de winnaar zijn en dat is.... Daniël Willemsen

altvSportploeg: ALTC De Toekomst.

Jury-Motivatie:
In deze categorie is door 1 ploeg enorm lobbywerk verricht. De jury wil benadrukken dat de publiekstemmen en stemmen van de sportverenigingen een adviserende functie hadden.
Dit neemt niet weg dat de jury vanaf deze plaats een compliment wil maken aan het Vrouwen 1 team van de Witkampers. Zij hebben enorm veel voor de breedtesport en het vrouwenvoetbal in de regio betekend! En dat al ruim 40 jaar lang. Talenten stromen door naar topclubs in de regio en met dit team is een enorm mooie prestatie geleverd! Een zeer bijzondere prestatie!

Lees meer: Sportploeg