Sportverkiezing Lochem

Gijs sSportman: Gijs Verdick

In deze categorie is er een verhitte discussie geweest. Alle drie mannen hebben echt hele mooie prestaties neergezet. Promoveren, continueren van prestaties en presteren naast betaalde banen en studie. Daarnaast zijn het ook prestaties van formaat als het gaat om professionaliteit.

Bart rijdt op hoog Nederlands niveau. Zowel Bjorn als Gijs zijn geselecteerd en trainen elders in het land mee in hun sport om zichzelf te verbeteren. Alle drie mannen hebben dus echt goede prestaties neergezet het afgelopen jaar. De jury vond het dan ook erg lastig om tot een keuze te maken maar heeft uiteindelijk gemeend dat zij voor 1 man moet kiezen.

Om met Bart te beginnen. De jury verwacht dat jij met jouw prestaties, ook die je dit jaar alweer geleverd hebt, de komende jaren nog heel vaak hier op het podium aanwezig zult zijn en zult staan. Zij hoopt dan ook echt jou terug te (blijven) zien.

Bjorn, jij stond hier vorige jaar ook. Toen ook samen met Bart. Je presteert al een aantal jaren op een stijgend niveau en gaat elke keer stappen vooruit.

En Gijs, twee jaar geleden was je ook voorgedragen, maar niet genomineerd. Je kwam toen net kijken en de afgelopen jaren heb je hard gefietst om te bereiken waar je nu staat. Voor jou is het komende jaar wellicht misschien wel een heel belangrijke om de stap richting de professionele sport te maken. Net als Bart moeten jullie veel laten voor jullie sport en alle drie zijn jullie sportmannen in hart en nieren. Uiteindelijk heeft de jury gekozen voor de Sportman van het jaar 2015 ..... Gijs Verdick!

 

Gijs Verdick

(1994 - 2016)

Maandagavond 9 mei is Gijs Verdick in het Isala Ziekenhuis in Zwolle op 21 jarige leeftijd overleden.Een week eerder werd hij in de nacht van maandag op dinsdag in Polen twee keer getroffen door een hartaanval.

De situatie was direct al zeer zorgwekkend en uiterst kritiek. Gijs werd kunstmatig in coma gehouden en is afgelopen zondag vanuit Tarnów (Polen) terug gevlogen naar Nederland en daarna overgebracht naar het Isala ziekenhuis in Zwolle. Op maandagavond 9 mei is Gijs overleden. De familie heeft aangegeven dat Gijs zijn organen doneert om andere levens te redden.

Hij was dit jaar overgestapt van Sensa - Kanjers voor Kanjers naar het Cyclingteam Jo Piels om een stap hoger op te zetten richting het continentale niveau.

Afgelopen februari ontving hij de prijs voor sportman van het jaar 2015 in de gemeente Lochem en werd hij geprezen voor zijn prestaties op de fiets en de jury hoopte dat hij dit jaar de belangrijke stap richting de professionele sport kon maken.

Wij verliezen in hem een groot sportman en wensen zijn nabestaanden veel kracht toe om dit zware verlies een plaats te geven.

Hier ter herinnering het filmpje met Gijs dat tijdens de Sportverkiezing vertoond werd.