Sportverkiezing Lochem

lina sSportTalent: Lina Lenselink

In de categorie voor de prijs voor SportTalent is elk jaar weer een enorme keuze. Standaard zijn er de meeste aanmeldingen en heeft de jury een flinke noot te kraken. Ook dit jaar is er veel gediscussieerd over de nominaties en wie de uiteindelijke titel mag ontvangen. Alle 3 nominaties zijn opgevallen in hun sport, waardoor ze zijn voorgedragen.

Rutger speelt al in een seniorenteam en heeft met dat team een bijzondere prestatie bereikt, vooral dat vindt men zo knap op jonge leeftijd. Zeker omdat zij meerdere wedstrijden hebben moeten bewijzen hoe goed zij zijn als team.

Lina komt uit op onderdelen binnen het turnen die best pittig zijn, namelijk de vloer en de sprong. Voor haar voortdurende lijn omhoog en de vele trainingsuren die zij hiervoor maakt oogst veel waardering bij de jury.

Maureen is een dame die letterlijk haar mannetje staat in de mannensport. Weinig vrouwen komen uit in deze sport en ze moet er dan ook letterlijk voor knokken. Daarnaast is het ook een zware sport die regelmatig weersafhankelijk is.

In de uiteindelijke keuze zijn de overwegingen van de juryleden doorslaggevend geweest. Kijkend naar leeftijd, trainingsintensiteit, de grote van de sport en wat jullie qua prestaties bereikt hebben en of dat alleen of in een team is gedaan, alles is meegewogen. Natuurlijk hoopt de jury alle voorgedragen Talenten en ook deze 3 toppers volgend jaar gewoon weer te zien.

Maar... Uiteindelijk heeft de jury als winnaar in de categorie SportTalent 2016 gekozen voor...... Lina Lenselink!