Sportverkiezing Lochem

peter  Sportman: Peter Lenselink

De drie SportMannen die dit jaar genomineerd zijn geven de jury de indruk dat zij echt een grote passie hebben voor hun sport. En er veel voor doen zo niet laten om hun prestaties te behalen.
Twee van deze sportmannen komen uit in een seniorencompetitie, maar doen daarin zeker niet onverdienstelijk mee. Naast hen staat een nog, in verhouding met deze mannen, (zeer) jonge sportman. Drie bijzondere sporten van drie bijzondere mannen.

Als iemand fanatiek gaat voor zijn sport en andere mensen daarmee weet te motiveren, dan is dat Floris wel. Het is mooi dat hij ook juist hierin veel voor de jeugd in Lochem betekent. Ook blijft hij zichzelf vernieuwen in zijn sport en daagt hij zichzelf uit om nieuwe dingen aan te leren in de survival. En de komende tijd is Floris te zien op SBS 6 bij Ninja Warrior, we zijn dan ook erg benieuwd hoe hij dit gaat doen.

Diderik, hier vertegenwoordigd door zijn sportvereniging vanwege een wereldreis met zijn partner, heeft in 2016 veel trainingsuren gemaakt en ook meerdere wedstrijden in het buitenland gespeeld. Zowel voor het team als individueel heeft hij knappe prestaties neergezet. Uiteindelijk is hij als individu geëindigd op een 1e plaats in de NGF heren senioren amateurranking-2016. Een mooie prestatie in de golfsport.

Peter is een zeer bevlogen motorsporter die in de enduro sport, op zijn leeftijd, nog heel goed mee komt. Een enduro rijder in hart en nieren die na een aantal jaren afwezigheid weer volop meedoet! In 2016 heeft hij op het Europese Kampioenschap een knappe derde plaats bereikt en op het ONK werd hij op het nippertje 2e i.p.v. kampioen. Een zeer mooie en verdienstelijke come back in 2016 in een fysiek zware sport!

Wat bijzonder is in deze categorie is dat hier drie mannen staan die niet eerder zijn voorgedragen voor de titel van SportMan. Dat maakt deze categorie extra leuk.
Na een pittig beraad heeft de jury gekozen om de titel Sportman van het jaar 2016 toe te kennen aan.... Peter Lenselink!