Sportverkiezing Lochem

mark sSportman: Mark Wassink

Hier staan drie totaal verschillende sportmannen, wat mooi zeg! Maar ook een lastige klus voor de jury, want hoe leg je deze drie sporten naast elkaar. De jury heeft zich in alle 3 sporten goed verdiept.

Wat misschien niet veel mensen weten is dat er Lochemse mannen zijn die goed kunnen schaatsen en dat een aantal dat nog steeds bij de Masters doen, met als best presterende man op dit moment Harry. Daarnaast ben je ook veel tijd te vinden op de schaatsbaan om de jeugd te trainen en hen met de passie voor de sport aan te steken. En daarbij elk jaar weer hopend op natuurijs schaats je regelmatig wedstrijden. Onlangs heb je nog meegedaan aan het NK voor Masters, als we ons goed hebben laten informeren?

En dan Ruben Dinkelman. Vorige jaar stond je broer hier en dit jaar sta jij hier. Familie Dinkelman is erg goed in de sport Survivalrun. Een sport die echt in opkomst is, zeker hier in de Achterhoek. De jury heeft zich verdiept in hoe het klassement in elkaar steekt en welke plaats jij daarin inneemt. Je hebt al een heel aantal wedstrijden gewonnen en staat nr 1 in het klassement en kunt nu in 2018 kampioen worden over het hele seizoen (of is hij dit al?).

Mark een sportman die al heel wat jaren meedoet in de top van Nederland in de Enduro sport. Jij stond al twee keer eerder op het podium als genomineerde SportMan, maar helaas won je toen net niet. Wel vonden we dit jaar een oude radio opname van 2003, nog net de oude gemeente Lochem, waar jij ook Sportman van het jaar werd.
De jury heeft soms een lastige taak want het naast elkaar leggen van het schaatsen, de survivalrun en de enduro sport is geen gemakkelijke. Toch kwam de jury in deze categorie, na haar studie en onderzoek, bijna unaniem tot een winner.
De Winnaar van de categorie SportMan is… Mark Wassink!

mark2